Fabrics

Tencel (Lyocell)

 

Tencel stof is een geweldige eco-vriendelijke stof die een mijlpaal in de ontwikkeling van ecologisch duurzame textiel vertegenwoordigt.

Tencel is een natuurlijke vezel die ook wel

Lyocell wordt genoemd.

Note : (TENCEL®, is een geregistreerd trademark van Lenzing Aktiengesellschaft in Oostenrijk).

Gemaakt uit houtpulp van duurzame kwekerijen, worden textielproducten vervaardigd door het gebruik van nanotechnologie in een bekroond "closed loop" proces dat alle oplosmiddelen en emissies herstelt of ontleedt.

Hoewel Tencel is gecertificeerd door de Internationale Forest Stewardship Council {FSC} en 100% biologisch afbreekbaar, is misschien het grootste voordelen het uitzonderlijk comfort dat u met deze

dekbedovertrekken kunt ervaren.

 

Belangrijkste characteristieken van Tencel zijn :

  • extreem zacht

  • vocht absorberend

  • Zeer sterke stof en ....

  • Nagenoeg kreukvrij

We hebben ook een stof gemaakt van een mix van 30% Tencel en 70% katoen welke een "stonewash" behandeling heeft gehad.

Deze stof heeft een meer casual uitstraling.

Link to introduction Video

from Lenzing Fibers | Austria

 Belgian Linen

Al eeuwen lang wordt er in Belgie vlas verwerkt tot linnen. Het  klimaat en het vakmanschap van de Belgische ambachtslieden is de reden van de superieure kwaliteit van Belgisch linnen.

Linnen heeft een unieke combinatie van eigenschappen; een duurzame stof, ongeëvenaard comfort en mooie natuurlijke kleuren. Daarbij, hoe meer het wordt gebruikt, hoe mooier het wordt ! Tenslotte, het is zeer absorberend en niet allergisch.

Vlas is ecologisch omdat het geen irrigatie en zeer weinig chemische behandeling vereist. Elk deel van de plant heeft waarde, waardoor afval niet meer wordt verwijderd. Vlas is biologisch afbreekbaar en wordt nu meestal gerecycled.

Geen andere vezel kan deze unieke mix aanbieden ; een echt natuurlijk product met elegantie en geweldig comfort.

 Mix van 50% Bamboo en 50% Katoen

Bamboe is een ongelooflijk milieuvriendelijke bron voor stof. Bij het groeien vereist bamboe geen pesticiden, irrigatie of meststoffen om de groei ervan te vergroten.

Het heeft een natuurlijke anti-bacterie die erin groeit.

Het is 100% biologisch afbreekbaar en is de snelst groeiende plant op aarde, met een recordgroei van bijna 120 cm in een 24-uur.

Bamboe stof is een van de meest ecologische en economische producten die vandaag beschikbaar zijn en veel geloven dat het de stof van de toekomst is, omdat bamboe superzacht, esthetisch aangenaam, economisch en ecologisch is.

Bamboe is 60% absorberend meer dan katoen, waardoor het perfecte stof in onze bedlinnen is.

Omdat Bamboo zo extreem zacht is, zijn stoffen van 100% Bamboo niet zo sterk als Katoen. Om het 'het beste van beide' te maken, hebben we een mix gemaakt van 50% bamboe en 50% katoen. Supersoft en duurzaam !

Handgemaakte Ajour en Borduur

Onze dekbedovertrek "Broidery" is volledig met de hand gemaakt. In deze video heeft u een indruk hoe deze vakmensen deze unieke overtrek maken.

ABOUT

Flamant Home Linen

Heereweg 279,  2161BH Lisse

The Netherlands

email : info@flamant-home-linen.com

Tel : +31 (0)252 769058

SERVICE

© 2012 Fissaggio BV

VAT NL818115142B01 | Chamber of Commerce 27302116

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon